Om filmen

Vennskap, flørting, spenning, seire og tap - Norway Cup setter ungdommene på prøve også utenfor fotballbanen.Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil. Vi følger dem gjennom kvalifisering, lette og vanskelige kamper, i møte med urettferdige dommere, masete foreldre, nye venner og kanskje en flørt.Feelgoodfilm fra Norway Cup om vennskap, fotball, sursøtt godteri og en opplevelse for livet.

En påminnelse om hva fotball bør handle om! Rørende feelgood-film om gleder, samhold, sorger og erfaringer - også for dem som ikke liker fotball.Passer for 10-15 år.

Oslo Pix skriver:"BORTEBANE er kanskje årets beste motsats til det stadig mer pengegriske og hyperkommersielle fokuset i den internasjonale fotballen vi ser på TV uke etter uke.Norway Cup: Sletta på Ekeberg har vært arena for enorme gleder, store sorger, kjærlighet og vennskap for et vanvittig antall barn og ungdom helt siden starten 1972. Enten du er fra Sunnmøre, Kina eller Palestina føles akkurat denne uka i august som den viktigste og mest definerende til nå i livet."

Original tittel:

Bortebane

Regi:

Line Hatland

Skuespillere:

Norway cup-deltakere

Manus:

Foto:

Tore Vollan m.fl.

Produsent:

Mari Monrad

Produksjonsselskap:

Medieoperatørene

Distribusjon:

Euforia

Genre:

Dokumentar

Språk:

Norsk

Nasjonalitet:

Norge

Produksjonsår:

2020

Lengde:

1 t. 29 min.

Bildeformat:

Lydformat:

Premiere kino:

04.06.2021

Sensur:

Tillatt for alle