Om filmen

https://youtu.be/gttDMFbjg2c?si=OtiGGnme1f2irXR2

BRØDRE vant Amanda for beste regi, det er første gang en dokumentar vinner regiprisen!

I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm filmet de to sønnene sine, fra de var fem og åtte år, og til eldstemann avslutter ungdomsskolen. Resultatet er en unik film som alle kan kjenne seg igjen i.

Brødre skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år, og utspiller seg i deres virkelighet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utenfor Kristiansund.

Her skildres barndom og identitet, vi ser de to vokse opp, vi tar del i deres drømmer og forventninger - og også foreldrenes. Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien - der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt.

Aslaug Holm har tidligere filmet "Heftig og begeistret" og "Oljeberget" med Jens Stoltenberg, i tillegg til nesten seksti dokumentarer for fjernsyn.

Produsent, ektemann, far og fotballtrener Tore Buvarp utgjør sammen med Aslaug og sønnene teamet på "Brødre", og nettopp det har gjort prosjektet så unikt.

Original tittel:

Brødre

Regi:

Aslaug Holm

Skuespillere:

Markus, Lukas, Tore Buvarp, Aslaug Holm

Manus:

Aslaug Holm

Foto:

Aslaug Holm

Produsent:

Tore Buvarp

Produksjonsselskap:

Fenris film

Distribusjon:

Euforia

Genre:

Dokumentar

Språk:

norsk

Nasjonalitet:

Norge

Produksjonsår:

2015

Lengde:

1 t. 46 min.

Bildeformat:

Lydformat:

Premiere kino:

20.03.2015

Sensur:

Tillatt for alle