Om filmen

å gifte seg med sin hemmelige kjæreste Gona, men hennes far, skomakeren Jalal, er sterkt imot dette. Alan blir desperat. Han vet Jalal er en stor fan av Real Madrid, og at han har laget et par eksklusive spesialsko som han drømmer om at Ronaldo skal få. Alan stjeler skoene, overbevist om at hvis han kommer seg til Spania og får levert skoene til Ronaldo, vil han vinne Jalals datter. Brødrene setter kursen mot Madrid i kjærlighetens og fotballens navn.

REGISSØREN OM FILMEN OG IDÉEN:

- Ideen oppstod da jeg var med et helt annet prosjekt i byen Erbil i det nordlige Irak. En kveld jeg var på hotellet, ble det plutselig kaos i hele byen, og jeg hørte noe som kunne være skyting, forteller Halkawt Mustafa til Rushprint.

Han spurte i resepsjonen, og fikk vite at det hadde vært fotballkamp mellom Barcelona og Real Madrid, og at sistnevnte lag hadde vunnet.

- Da begynte jeg å tenke på hva det er med at 22 spillere som spiller en kamp i Spania kan skape så sterke reaksjoner i en annen del av verden. Med det kom den opprinnelige ideen, forteller han om filmen, som er oppkalt etter navnet på kampene mellom de to spanske lagene, nemlig El Clásico.

Original tittel:

Regi:

Halkawt Mustafa

Skuespillere:

Wrya Ahmed, Dana Ahmed, Kamaran Raoof, Rozhin Sharifi

Manus:

Anders Fagerholt og Halkawt Mustafa

Foto:

Kjell Vassdal

Produsent:

Halkawt Mustafa og Anders Graham

Produksjonsselskap:

Hene Films, Turbin film

Distribusjon:

Euforia

Genre:

Fiksjon

Språk:

arabisk/kurdisk

Nasjonalitet:

Irak / Norge

Produksjonsår:

2015

Lengde:

1 t. 35 min.

Bildeformat:

Lydformat:

Premiere kino:

15.04.2016

Sensur:

9 år