Om filmen

Uværet har lagt seg, og David og familien ser på skadene etter stormen. Strømmen og telefonen er borte, og et digert tre har knust det ene stuevinduet, men ellers virker det ikke så ille. For sikkerhets skyld vil David handle inn litt ekstra matvarer, og tar med seg sønnen Billy og naboen til butikken. Den rare tåka over innsjøen er det foreløpig ingen som har tid til å tenke på ...

I butikken er det hektisk aktivitet. Også der er strøm og telefon borte, og lokalet er fullt av folk som har tenkt det samme som David. Likevel går alt sivilisert for seg, inntil til en blødende mann stormer inn og sier at de må stenge døra før tåka kommer inn (eller rettere sagt; det i tåka) og dreper alle sammen.

Forståelig nok blir folk redde, men de vet ikke hva de har å frykte. Raskt kommer det imidlertid frem hvem som tar ansvar, hvem som lar seg rive med av frykt og ikke minst hvem som utnytter de andres frykt til å skaffe seg innflytelse.

Særlig den religiøse Mrs. Carmody er snar til å hevde at dette er Guds straffedom over et umoralsk samfunn, og hun får stadig nye tilhengere etter hvert som timene går. Frykten blir ikke mindre når det kommer flere antydninger om hvilke uhyrer som skjuler seg i tåka.

For David og hans vesle gruppe blir det snart vanskelig å avgjøre hvor det er farligst å være; ute i tåka eller inne hos de stadig mer blodtørstige menneskene. Tiden er snart inne for handling ...

Om filmen

The Mist bygger på en novelle av Stephen King, en han skrev i samme periode som Rita Hayworth and The Shawshank Redemption og The Body (som ble filmatisert som henholdsvis Frihetens regn og Venner for livet). Den er både en skummel film og en skarp analyse av hvordan en gruppe oppfører seg i en krisesituasjon. Filmen markerer også en slags gjenforening av forfatter King og regissør Frank Darabont.

Om regissøren

Frank Darabont har lenge vært en ansett manusforfatter og -utvikler (script doctor), og som regissør står han for de beste filmatiseringene av Stephen Kings verker. Etter kortfilmen Dollar Baby i 1983 fikk han rettighetene til novellen Rita Hayworth and The Shawshank Redemption, som ble til den sju ganger oscar-nominerte Frihetens Regn i 1994.

I 1999 samarbeidet de to igjen, denne gangen var resultatet Den grønne mil. Hans neste prosjekt er sannsynligvis en filmatisering av Kings The Long Walk.

Original tittel:

The Mist

Regi:

Frank Darabont

Skuespillere:

Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Andre Braugher, Laurie Holden, Toby Jones, Nathan Gamble, William Sadler, Frances Sternhagen, Jeff DeMunn, Alexa Davalos, Chris Owen, Sam Witwer, Robert Treveiler, David Jensen, Brian Libby m.fl.

Manus:

Frank Darabont etter Stephen Kings novelle

Foto:

Rohn Schmidt

Produsent:

Frank Darabont, Liz Glotzer

Produksjonsselskap:

Castle Rock Entertainment

Distribusjon:

Euforia Film

Genre:

Fiksjon

Språk:

Engelsk

Nasjonalitet:

USA

Produksjonsår:

2007

Lengde:

2 t. 5 min.

Bildeformat:

Widescreen 1:1,85

Lydformat:

Dolby Digital

Premiere kino:

11.07.2008

Sensur:

15 år