Om filmen

«Vær her» er en varm og kritikerrost dokumentar hvor vi møter tre voksne mennesker; Sigvald har vært gift i 50 år, Mimi har en tvillingsøster, barn og barnebarn, mens Jan lever alene. Livene deres har tatt en vending og de er helt avhengig av at omgivelsene rundt viser forståelse for demenssykdommen. Musikk spiller en stor rolle og vi ser hvordan toner og tekst kan bidra til kommunikasjon når språket forsvinner.

I denne livgivende filmen går Regissør Ragnhild Nøst Bergem nært i det såre, vonde og gode. «Vær her» handler om viktigheten av relasjoner og det å være tilstede.

Om regissøren:

Ragnhild Nøst Bergem (f 1990) regissør og fotograf fra Oslo. Hun har bachelor i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og fotografutdannelse fra Oslo Fotokunstskole.

Bergem vil som dokumentarfilmskaper bidra til å skape endring i samfunnet og en fellesnevner i arbeidene er mellommenneskelige relasjoner og menneskeverd.

Hennes dokumentarer er vist på norske tv-kanaler, nett-tv og på filmfestivaler over hele verden. Hun har med sin dokumentar om yngre personer med demens «Husker du meg?», nådd ut til et bredt publikum. Filmen hadde verdenspremiere på IDFA i 2016 og har vunnet flere priser, den ble antatt til Høstutstillingen og er kjøpt av Aftenposten-tv og Filmbib.

I september 2020 kom Bergems første tv-dokumentar "Koronadagbøkene - fortellinger fra helsevesenet", på TV 2.

Original tittel:

Vær her

Regi:

Ragnhild Nøst Bergem

Skuespillere:

Jan Ingvar Jørstad, Mildrid Mæhlum og Sigvald Tveit

Manus:

Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Mo

Foto:

Ragnhild Nøst Bergem

Produsent:

Camilla Vanebo, André Folkestad, Finn Gjerdrum

Produksjonsselskap:

Herlig film AS

Distribusjon:

Euforia

Genre:

Dokumentar

Språk:

Norsk

Nasjonalitet:

Norge

Produksjonsår:

2020

Lengde:

1 t. 26 min.

Bildeformat:

Lydformat:

Premiere kino:

17.09.2021

Sensur:

Tillatt for alle